Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

de Catalina L in Dulciuri, 31 Oct 2020 | 1578 vizualizari

 

De fiecare data cand gatesc un dovleac, pun la congelat un pic de piureu de dovleac pentru a face un desert.

Cum n-aveam chiar mult am adaugat o banana. Puneti zahar sau indulcitor dupa gust caci eu sunt cam zgarcita cu dulcele tare ;)
Pe jumatate am pus zahar pudra deasupra .
Toata lumea a apreciat si a fost multumita.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/prajitura-cu-ciocolata-banana-si-piureu.html

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%)
  • 200 gr de piureu de dovleac
  • 4 oua
  • 1 banana
  • 2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
  • 40 gr de pudra de migdale
  • 10-15 nuci de pécan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten):

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul  timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Curatati si taiati banana rondele si amestecati-o cu o furculita in compozitia ciocolata-dovleac. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua.

Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marime de 25 cm). Decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale inauntru. Lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati in portii si serviti.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine