Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Dec 2020 | 749 vizualizari

 

Pai e cu improvizatie si ciucalata Callebaut din asta, in traducere libera cu tenta umoristica ''Cal-baut''......Mi-a ramas niste resturi de blat si cum avea blatul in el, alune, nuca, migdale si nuca pecan, am zis ca doar nu-s nebuna sa-l arunc. Asa ca l-am lasat la uscat si azi i-am facut felul, m-am gandit sa-l imbunez pe Mos Nae, poate-mi lasa , pe langa celebra nuielusa, una, alta, ce-l lasa inima.....Apropo, Mosilor, Nae si Craciun , ma cam lasa aparatul foto, a inebunit ca a iesit din garantie si tremura mai rau ca piftia......am batut un apropo, poate cine stie....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 285 g blat cu nuca, alune, migdale si nuci pecan ( uscat)
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 3 linguri dulceata de zmeura
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 4 foi gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 220 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • decor
  • Bombonele colorate de la Dr. Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae:

Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava tapetata cu folie alimentara ( tava cu dimensiuni de 30-26,5 cm ). Am presat bine blatul si l-am uniformizat.


Crema de ciocolata neagra : Mai intai am batut frisca lichida. Intr-o craticioara de inox am pus cele 2 oua, zaharul si laptele si am mixat bine cateva minute, apoi am adaugat ciocolata neagra. Foile de gelatina le-am pus in apa rece la hidratat. Am pus pe baie de abur ciocolata si ouale mixate, am amestecat continuu pa ce ciocolata sa topit, am tras de pe foc, am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in crema, la final am incorporat si frisca batuta. Am turnat crema obtinuta peste blat si am dat tava la frigider pentru cca 1 ora.


Crema de ciocolata alba. Intr-o craticioara de inox am pus ciocolata alba si frisca lichida nebatuta, am pus pe baie de abur sa se topeasca ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. gelatina hidratat in apa rece se stoarce bine si se incorporeaza in ciocolata topita dupa ce am luat-o de pe foc. Se mixeaza amestecul cca 5 min. Apoi am scos tava de la frigider si am turnat peste crema de cicolata neagra, crema de ciocolata alba, am resarat bombonele colorate si am dat tava la frigider pentru cca 2 ore.


Am scos tava din frigider dupa cca 2 ore si am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Sper sa-l dau pe spate pe Mos Nae cu ciocolatoasa asta.Daca nu imi iau nuiaua si asta este, impletesc un cos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

10.12.2020, 21:38

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:04

oanapl 1

28.12.2020, 19:54

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire