Gogosi sau pancove

de danakarin in Prajituri, 12 Feb 2013 | 8556 vizualizari

 

Azi e ultima zi a carnavalului, Faschingdienstag! In afara de distractie, muzica, dans si costumatie despre care va voi povesti imeditat, toata lumea mananca, in mod traditional gogosi- Karpfen ! Am facut si eu, si, indiferent cum le numim, pancove sau Krafle ca in Banat, se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g de zahar
  • 100 g de unt
  • un pachet de drojdie uscatasau 30 g de drojdie proaspata
  • 500 g de faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 galbenuse
  • 150 g de gem de caise de preferinta, eu am avut gem de fructe de padure
  • 3/4 l de ulei pentru prajit
  • zahar praf
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate componentele, framantam un aluat nu prea tare. Lasam aluatul 12 ore in frigider, spune cartea. Sau 1 ora la crescut in loc caldut, dar atunci, pentru a evita bulele prea mari de aer, aluatul trebuie framantat de 2 ori intre timp.

In cazul in care aveti o masina de de facut paine, cum am eu, puneti toate ingredientele in masina de paine, incepand cu cele lichide si porniti progranul de aluat. O masina din aceata, pentru cei dintre voi care fac des prajituri din aluaturi crescute, este aur la casa omului !

Am impartit aluatul in doua, intins apoi o foaie , precum vedeti, am pus la intervala egale cate o lingurita de gem, am intis a doua foaie peste prima, am lipit aluatul la colturi prin apasare, si cu un pahar, in lipsa de forma de metal, am taiat pancovele. Marimea o alegeti voi, cam in jur de 8 cm diametru, ale mele au fost mai micute.

Prin apasare, cele doua straturi se lipesc intrre ele. Le-am lasat sa creasca si le-am prajit in ulei fierbinte. In prima faza, acoperim cu un capac tigaia pentru 2 minute. Astfel vor creste frumos, si vor primi acel inel deschis la culoare la mijloc. Apoi le intoarcem pe calalata parte si le prajim pina au o culoare frumoasa aurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi sau pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

13.02.2013, 13:16

danakarin 1

13.02.2013, 21:26

Criss

babi5 1

18.11.2013, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine