Gogosi sau pancove

de danakarin in Prajituri, 12 Feb 2013 | 12001 vizualizari

 

Azi e ultima zi a carnavalului, Faschingdienstag! In afara de distractie, muzica, dans si costumatie despre care va voi povesti imeditat, toata lumea mananca, in mod traditional gogosi- Karpfen ! Am facut si eu, si, indiferent cum le numim, pancove sau Krafle ca in Banat, se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g de zahar
  • 100 g de unt
  • un pachet de drojdie uscatasau 30 g de drojdie proaspata
  • 500 g de faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 galbenuse
  • 150 g de gem de caise de preferinta, eu am avut gem de fructe de padure
  • 3/4 l de ulei pentru prajit
  • zahar praf
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate componentele, framantam un aluat nu prea tare. Lasam aluatul 12 ore in frigider, spune cartea. Sau 1 ora la crescut in loc caldut, dar atunci, pentru a evita bulele prea mari de aer, aluatul trebuie framantat de 2 ori intre timp.
In cazul in care aveti o masina de de facut paine, cum am eu, puneti toate ingredientele in masina de paine, incepand cu cele lichide si porniti progranul de aluat. O masina din aceata, pentru cei dintre voi care fac des prajituri din aluaturi crescute, este aur la casa omului !
Am impartit aluatul in doua, intins apoi o foaie , precum vedeti, am pus la intervala egale cate o lingurita de gem, am intis a doua foaie peste prima, am lipit aluatul la colturi prin apasare, si cu un pahar, in lipsa de forma de metal, am taiat pancovele. Marimea o alegeti voi, cam in jur de 8 cm diametru, ale mele au fost mai micute.
Prin apasare, cele doua straturi se lipesc intrre ele. Le-am lasat sa creasca si le-am prajit in ulei fierbinte. In prima faza, acoperim cu un capac tigaia pentru 2 minute. Astfel vor creste frumos, si vor primi acel inel deschis la culoare la mijloc. Apoi le intoarcem pe calalata parte si le prajim pina au o culoare frumoasa aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi sau pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

13.02.2013, 13:16

danakarin 1

13.02.2013, 21:26

Criss

babi5 1

18.11.2013, 17:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si mere