Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

de oanapl in Prajituri, 28 Ian 2018 | 3653 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Andra și mi-a plăcut foarte mult. Eu am folosit mai puțin zahăr în compoziție, deoarece așa ne place nouă, dar a fost suficient. Vă invit să o încercați și voi deoarece se face rapid și e tare bună. Mulțumesc pentru rețetă Andra :-* !

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 350 g făină
  • 40 g cacao
  • 100 g zahăr
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • pentru umplutura de mere:
  • 1.5 kg mere
  • 5 linguri zahăr (sau după gust)
  • o linguriță de pudră de scorțișoară
  • pentru umplutura de brânză:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș
  • Dimensiune tavă: 25/35 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza:

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le învelești în folie alimentară și bagi o bilă în frigider pentru minim 30 de minute, iar cealaltă bilă o bagi în congelator (pentru a se rade mai usor).
Cureți merele de coajă și semințe și le dai prin răzătoarea mare, le storci de zeamă și le pui la călit împreună cu zahărul (după gust) până când scade zeama și se înmoaie. Le lași să se răcorească, după care le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat și zahărul vanilat, apoi adaugi brânza și omogenizezi. Adaugi grișul.Mergea mai multă brânză, dar eu nu am avut.
Scoți aluatul din frigider și îl întinzi pe o hârtie de copt, apoi îl transferi în tava tapetată cu hârtie de copt. Adaugi merele, amestecul cu brânză, iar la final razi deasupra restul de aluat (scos din congelator). Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-50 de minute, până când blatul este copt.
Lași să se răcorească puțin și tai prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

30.01.2018, 08:32

ce combinatie

Adi 1

30.01.2018, 21:11

Buna!

oanapl 1

04.02.2018, 16:39

Vă mulțumesc de aprecieri! Da, e a fost tare bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu caise