Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 1169 vizualizari

 

dupa reteta dragei noastre Rocsi, cu mici modificari. Gand drag, fata talentata si harnica! >:d

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt rece
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri apa rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 buscuiti cu miere (din comert)
  • 400 gr. prune
  • 1 piersica
  • 1 nectarina
  • miez de nuca Pecan
  • 2 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan:

Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator.


Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece.


Spalam fructele, le desfacem de pe samburi.

Prunele se desfac in doua, piersica si nectarina se taie felii.


Scoatem aluatul de la rece, intindem o foaie care sa depaseasca cu cca 2-3 cm diametrul tavii in care dorim sa coacem tarta.


Preincalzim cuptorul la 170 grade.


Asezam aluatul in tava, impungem din loc in loc aluatul cu furculita, presaram biscuiti zdrobiti, apoi asezam fructele peste biscuiti dupa inspiratie.


Miezul de nuca se aseaza peste fructe din loc in loc, presaram si celalat plic de zahar vanilat+cele doua linguri de zahar tos ramase.


Marginea aluatului care depaseste tava se pliaza usor si se aduce peste fructe catre interior.


Dam tava la copt pentru 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.


Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MOKUSKA 1

08.09.2014, 14:51

Foarte, foarte buna!

simona72 1

08.09.2014, 18:36

Ce combinatie delicioasa!!

diaconta 1

08.09.2014, 20:33

Pe placul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure