Desert tort cu zmeura

de Catalina L in Torturi, 21 Aug 2020 | 2376 vizualizari

 

O prajitura rapida facuta fara nici o ocazie si iata c-a iesit tare frumoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/prajituratort-cu-zmeura.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul génoise:

  • 4 oua
  • 1 varf de sare
  • 6 linguri de zahar (sau indulcitor natural erithritol)
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de praf de copt

Crema:

  • 250 ml smantana
  • 100 gr de mascarpone
  • 3 linguri de zahar (sau indulcitor natural erithritol)
  • 4 foi de gelatina
  • 150 gr de zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura:

Incalziti cuptorul la 180°C.

 

Preparati blatul:

Separati albusurile de galbenusuri.

Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.

Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.

Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

 

Puteti verifica cu o scobitoare.


Cand  biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca.

 

Pregatiti garnitura:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.

Puneti intr-o cratita zmeura (pastrati un pic pentru decorul final) cu 3 linguri apa.

Sfaramati-le cu o furculita si aduceti la fierbere.

Luati de pe foc , adaugati gelatina scursa si amestecati bine.

Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Puneti zmeura racita si amestecati.

 

Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili- 20 cm.

Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei.

Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec.

Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema.

Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte.

Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica.

A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos