Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)

de Catalina L in Prajituri, 9 Oct 2020 | 1632 vizualizari

 

O reteta rapida si usoara de facut. Se spune ca este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata.
Reteta originala este reteta celebrului patisier francez Christophe Felder publicata in cartea «Le Chocolat » . O gasim peste tot sub numele de 'Gâteau 'Bellevue'  dar numele ei exact in franceza este "Le gâteau de la belle-vue restaurant à Saulxures en Alsace".
Eu am adaptat-o low carb si fara gluten.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-bellevue-cu-ciocolata-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g de ciocolata neagra 85%-90%
  • 2 linguri de lapte
  • 100 ml de smantana
  • 60 g de pudra de migdale (50 g de pudra de migdale si 25 g de faina in reteta originala )
  • 90 g de indulcitor natural erithritol (in loc de 125 g de zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten):

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.

Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.

Puneti galbenusurile treptat si amestecati. 

Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.10.2020, 20:16

Ce mult imi place ca are un aspect aerat! Yamiiii!

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:37

Ce deliciu!

oanapl 1

22.11.2020, 18:28

Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolatina