Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Dec 2019 | 9224 vizualizari

 

Zilele astea m-am cam plimbat pe la fetele astea bucatarese, am trecut si pe la Timea, o stiti, Zana mov a tartelor, eu n-am facut tarta, am facut o prajitura cu ness de la ea. Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingurita cu ness varfuita+ 2 linguri apa ( ea a folosit cafea fiarta )
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 ml lapte 3,5 % grasime
  • 100 g unt cu 80% grasime
  • Spuma de ness
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar farin
  • 3 linguri ness
  • Decor
  • fulgisori de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu spuma de ness by Timea:

Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi nessul lichid, apa si la final incorporam faina si cacao, amestecam cu miscari lente de jos in sus. Turnam compozitia in tava, preincalzim cuptorul la 180 grade, setam functia cuptorului electric pentru copt prajituri  ( la mine setarea arata ca doua linii paralele ) la 25 min , este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine, am lasat-o pana a doua zi cand am facut crema si am asamblat-o. 

Crema : Intr-o craticioara de inox punem galbenusurile cu zaharul le mixam , apoi adaugam faina cernuta si laptele treptat si omogenizam, apoi punem cratita pe foc, amestecam continuu pana se ingroasa, la final adaugam zaharul vanilat si fiola de vanilie. Tragem cratita de pe foc si adaugam untul, omogenizam pana ce untul este bine incorporat, lasam crema sa se raceasca.

Spuma de ness : Albusurile cu un praf de sare se bat bine, apoi se adauga zaharul farin si se bate pana obtinem o bezea ferma, la final incorporam ness-ul.

 Asamblare : Blatul racit il taiem in doua, crema racita o intindem peste primul blat, apoi asezam al doilea blat deasupra, presam putin sa fac aderenta blatul cu crema. Deasupra intindem spuma de ness si presaram fulgisori de ciocolata, dam prajitura la rece pentru cateva ore apoi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu spuma de ness by Timea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete