Desert briose pufoase

de laura_n in Dulciuri, 21 Apr 2020 | 6189 vizualizari

 

Astazi as vrea sa va impartasesc o reteta pentru un aluat perfect.
Dat fiind faptul ca Bucataras lanseaza provocari la care eu nu pot rezista, m-am gandit sa raspund si eu, evident in afara concursului, cu o reteta a unui aluat perfect.
Reteta am gasit-o pe Recette Gâteau - 750g.
Ca si idee, acest aluat este atat de pufos si dens in acelasi timp, foarte gustos, in schimb cam dulce pentru gustul meu, avand si o cantitate destul de mare de zahar (mare pentru mine). Pentru amatorii de dulce intens, as spune ca e perfect. Insa, ca idee, pe viitor voi folosi jumatate din cantitatea de zahar din considerente de gust.
Aici mai fac o precizare si anume legata de cantitatea de drojdie folosita. Eu in general, nu sunt adepta unei cantitati mari de drojdie la aluaturi dospite si nici nu voi intelege vreodata de ce exista retete in care se foloseste drojdie multa nejustificat. Probabil ca asa s-a impamantenit. Dar fiecare cu alegerile lui, eu insa eu as vrea sa va arat prin acest aluat ca nu o cantitate mare de drojdie il face sa iasa perfect, ci ingredientele si framantarea acestuia, tipul de faina, etc.
Va recomand cu toata inima acest aluat pe care il voi folosi de azi inainte si la cozonac.
Sa va fie de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 100 gr zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 30 ml apa calduta
  • 2 oua de gaina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • aroma dupa gust
  • galbenus pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pufoase:

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului.

Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat putin rom. Puteti folosi arome dupa bunul plac.  

Se porneste robotul si se lasa la framantat aproximativ 10 minute pana se obtine un aluat dens si lipicios. Se opreste robotul. Vasul se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ 2 h. Dupa cele 2 h, se scoate aluatul pe o planseta din lemn, infainata sau pe o suprafata de lucru. Aluatul se imparte in 8 bile egale, apoi se ruleaza fiecare sub forma de snur, apoi se indoaie de la jumatate, rasucind capetele, apoi se strange sub forma de cerc.

 Se pune fiecare briosa pe o tava prevazuta cu hartie de copt. Se unge fiecare cu galbenus de ou. Se mai lasa 5 - 10 minute, apoi se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 25 - 30 minute. Eu le-am copt pe programul cu ventialatie, coacere sus-jos.

Dupa ce s-au copt, se lasa putin la temperat, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.

TIPS-URI

1

Daca aveti oua de tara sa folositi, aluatul va avea o culoare galbena si frumoasa

2

Trebuie rabdare ca aluatul sa creasca frumos.

3

Daca nu sunteti adeptul gustului foarte dulce, reduceti cantitatea de zahar.

4

Nu le serviti asa fierbinti, lasati-le sa se tempereze, altfel le veti manca cu pofta si exista riscul sa va pice greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

laura_n 1

23.04.2020, 21:37

Multumesc mult! Meritul exclusiv al aluatului

dantes 1

25.04.2020, 10:19

Deliciose!

Ancutsa 1

27.02.2021, 22:29

Ce apetisante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava