Prajitura cu foi si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 1191 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Foaie de cocos
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Foile
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 8 oua
  • Crema
  • 300 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • esenta d erom
  • 5 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 g ciocolta
  • 100 g unt
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Foia de cocos-albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa.


Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula,


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit si coacem cca 18 min pana se rumeneste putin deasupra.


Lasam sa se raceasca foarte bine in tava.


Foile-Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se dizolva zaharul,pana devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile amestecate cu untul topit si racit,amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari unsoare,


Tapetam dosul tavi cu hartie de copt si adaugam cu o lingura mare compozitie in mijloc si nivelam cu lama unui cutit,astfel incat sa acopere toata suprafata dosului de tava.


Dam tava la cuptorul incalzit sa se coace cca 10 min(sa se rumeasca putin)


Se rastoarna foaie pe o alta foaie si repetam operatiunea pana ce se termina compozitia.(Mie mi-au iesit 7 foi)


Crema-intr-un vas se adaugam galbenusurile,zaharul si se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani.


Lasam sa se racesca,


In alt vas se topeste ciocolata pe baie de abur si adaugam untul moale treptat ,esenta de rom si amestecam energic,pana ce se omogenizeaza,


Adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.


Ansamblare-in tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara.asezam prima foaie de cocos,crema de ciocolata-foie-crema si repetam, (eu am folosit doar 3 foi)


Dam tava la rece cateva ore


Pentru decor-am topit ciocolata cu untul,turnam calduta peste ultima foaie si cu un cutit nivelam,presam nuca de cocos si dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 08:59

de facut!

Lau 1

06.02.2016, 09:10

Criss 1

06.02.2016, 19:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!