Aperitiv Quiche Lorraine

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2020 | 2517 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos si excelent pentru zilele festive din familie si nu numai...

Un aperitiv sarat care merge perfect cu o bere cand ai prietenii aproape!

Puteti face aluatul de foietaj in casa dupa reteta mea: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-93052.html

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de foietaj rotunda 230g
  • 200 g bacon ajumat
  • 150 g sunca
  • 4 oua
  • 400 ml smantana lichida de gatit
  • 200 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Quiche Lorraine:

Intr-o tava mare asezam foaia de foietaj (cu tot cu hartia de copt), intepam din loc in loc cu o furculita si dam deoparte pana ne ocupam de umplutura.

      Baconul afumat il oparim timp de 1 minut, apoi il tragem la tigaie pana scade grasimea si il scoatem pe un servetel absorbant.
      La fel si sunca, o punem intr-o tigaie grill pe o parte si pe alta pana se usuca, apoi o scoatem tot pe un servetel absorbant.
    Acest lucru face ca placinta sa nu lase apa si sa nu aibe interiorul umed.
    Separat, batem ouale cu smantana lichida cateva minute, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

    Peste foaia de foietaj asezam baconul si sunca (din loc in loc), iar peste, turnam ouale batute cu smantana.
    Presaram deasupra cascavalul razuit si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 50 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

11.05.2020, 21:27

Si mie imi place Ca o caracteristica a acestui tip de tarta ar fi precoacerea aluatului. Daca incerci, o sa vezi diferenta.

dantes 1

13.05.2020, 10:19

Buna!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac