Pate de ficat cu salvie si piper

de mihaelar63 in Ficat, 13 Apr 2020 | 2795 vizualizari

 

  Cred ca sunt15 ani de cand nu am mai cumparat pateu de ficat din comert. Este foarte simplu de preparat acasa. Este si mult mai sanatos. Eu am avut de data ceasta ficat proaspat de vacuta sacrificata in gospodarie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat vacuta
  • 150 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 50 gr coniac
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1lingura salvie uscata maruntita fin
  • 1 lingura mustar
  • piper negru macinat
  • sare
  • castraveti murati -pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu salvie si piper:

  1. Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el .
  2. Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede .
  3. Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt .
  4. Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine .
  5. Nu le lasati sa se prajeasca foarte mult .
  6. Inainte sa trageti tigaia de pe foc adaugati coniacul si salvia .
  7. Lasati coniacul sa se evapore si stingeti focul .
  8. Cand compozitia s-a racit adugati smantana , mustarul,sare , piper si restul de unt .
  9. Mixati in robot pana veti obtine o pasta fina , tartinabila .
  10. Noua ne place sa servim pateul de ficatpe feliute subtiri de paine [ chiar si prajita ] impreuna cu castraveti murati .
  11.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ficatul se sareaza doar dupa pregatire pentru a nu se intari prea mult. Astfel ramane fraged .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu salvie si piper" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt