Pateu de ficat

de Catalina L in Ficat, 3 Iul 2020 | 242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr de ficat de pui
  • 1 ceapa Roscoff
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou fiert tare
  • 1 morcov fiert
  • 50 gr de unt moale (saut unt cu patrunjel si usturoi cum am pus eu)
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.


Sotati-le bine in uleiul incalzit.


Spalati si curatati bine ficatul.


Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert.


Puneti sare si lasati sa fiarba 15 minute.


Scurgeti ficatul si adaugati-l la ceapa si usturoi impreuna cu morcovul taiat rondele.


Reveniti impreuna 5 minute. Mixati totul impreuna cu oul fiert .


Adaugati sare, piper, boia de ardei dupa gust.


Amestecati, veti obtine o pasta neteda.


Lasati sa se raceasca si intindeti-o pe un film in forma de dreptunghi.


Puneti deasupra untul moale si rulati.


Faceti un rulou imbracat in film alimentar , inchideti si rulati bine capetele.


Dati la rece cel putin 2h.


Serviti-l dupa gust , taiati-l rondele frumoase si serviti cu o salata verde sau de cartofi si sfecla ca mine.


Pofta Buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

04.07.2020, 22:11

Rocsi 1

06.07.2020, 21:46

Este cel mai bun pateu, pentru ca este pregatit in casa!

dantes 1

12.07.2020, 09:20

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat