Desert Lapte de pasare

de ioana_lupu in Dulciuri, 30 Mar 2020 | 1475 vizualizari

 

Laptele de pasare este unul dintre dulciurile din copilarie, facute de bunica. Am noroc ca bunica mea inca mai este in viata si profit de acest lucru ca sa o rasfat eu pe ea, cu tot ceea ce m-a invatat. <3

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de amidon sau faina (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lapte de pasare:

In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar.

Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Se scoate cu o spumiera, pe o tava, fiecare fulg de bezea. Se procedeaza asa pana terminam toata bezeaua.

La sfarsit strecuram laptele. Intr-o cratita curata, frecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, esenta de vanilie si 2 linguri de faina (doar daca vreti sa fie gros se pune faina) si amestecam cu un tel. Adaugam laptele treptat, ca sa nu se coaguleze oul. Cand am adaugat tot laptele, il punem iar pe foc mic si amestecam constant cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Acest desert se serveste rece, dar noua ni-l place si cald.

Dupa ce s-a racit, se pune intr-un bol crema de galbenus si peste ea se pun fulgisorii de bezea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bezeaua se poate face si fara zahar.

2

Se poate servi si cu ciocolata razalita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.04.2020, 17:01

Bravo !!! Foarte tentant laptele acesta de pasare . Chiar imi este si mie in plan

deyutzky 1

02.04.2020, 23:35

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello