Tarta galette cu dovlecel si cascaval

de ReteteAlina in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2020 | 793 vizualizari

 

Aluaturi de casa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 110 gr unt la temperatura camerei
  • Sare (1 lingurita)
  • 55 ml apa
  • Umplutura :
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • Orégano sau alte ierburi aromatice, dupa preferinta
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta galette cu dovlecel si cascaval:

Aluatul
Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste cu putin ulei pana se inmoaie.
Peste aluat se pune cascavalul taiat in cuburi mici sau dat pe razatoare, lasand libere marginile (5cm).
Peste cascaval se pune ceapa, apoi dolvlecelul spalat si taiat felii,la final se mai poate pune putin cascaval, sare, piper si orégano, dupa gust, se inveleste umplutura cu marginile.
Un ou se bate cu putina sare, se ung marginile tartei, restul de ou batut l-am pus peste dovlecei.
Tarta se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Am decorat tarta cu cateva felii de dovlecei facute la gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta galette cu dovlecel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

18.05.2020, 11:23

Buna!

ReteteAlina 1

18.05.2020, 14:34

Va multumesc pentru aprecieri 🤗O zi placuta va doresc si multa sanatate!

Anett 1

03.12.2021, 17:13

Super faina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si masline