Mamaliga in straturi la cuptor

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 3031 vizualizari

 

Probabil unora li se pare o reteta foarte banala mamaliga cu branza, nu si daca combinam ingrediente de buna calitate. In cazul acesta devine un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 1 ½ - 2 cani de malai
  • 2 lingurite de sare-sau dupa gust
  • 5 fire de carnati semiafumati (am folosit Meda)
  • 200 g telemea de vaca mai grasa
  • 3 linguri branza de vaci mai grasa
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi la cuptor:

Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Trebuie sa obtinem o mamaliga nu foarte tare.

Intre timp dam drumul la cuptor. Carnatii le taiem rondele mici, le prajim foarte putin intr-o tigaie.  Branza telemea o dam pe razatoare, branza de vaci o amestecam cu smantana si praf de sare. Ungem o tava cu untura ce am obtinut de la prajirea carnatilor si incepem sa facem straturile de mamaliga. Jumatate din mamaliga fiarta si fierbinte intindem in tava unsa, presaram cu telemeaua rasa si punem jumatate din cantitatea de carnati prajiti, intindem cealalta cantitate din mamaliga, turnam deasupra branza cu smantana si cealalta parte din carnatii prajiti.  

Lasam la cuptor minimum 30 de minute la foc mare.

TIPS-URI

1

atentie la cantitatea de sare folosita in cazul in care branza de telemea este mai sarata

2

cu cat mai mult lasam in cuptor, cu atat devine mai gustos preparatul

3

sa nu va fie teama sa folositi untura de la carnatii prajiti, da o aroma speciala

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu oua si fructe de mare