Tarta cu ton

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 2422 vizualizari

 

Imi trebuia o retata rapida si buna. Am gasit-o la Gaby si mi-a placut tare mult. Va spun de pe acum ca a fost facuta, fotografiata si papata in cea mai mare viteza :). Daca va place tonul incercati-o cu incredere, pentru ca merita.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare pentru coca
  • 100 g unt
  • putina branza (eu am pus ~150 g cas proaspat)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 2 conserve ton in ulei
  • 200 g smantana
  • 3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)
  • 5 castraveti in otet
  • branza (si aici am pus tot cas, dar se poate pune orice fel de branza)
  • 1 frunza de dafin
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton:

Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.


Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.


Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il punem bucatele peste aluat. Taiem castravetii rondele si le asezam peste ton.


Mixam bine cele trei oua si albusul ramas de la aluat. Adaugam sare si piper, smantana si branza data pe razatoare. Punem amestecul peste tarta si nivelam. Presaram nucsoara si frunza de dafin zdrobita.


Dam tarta la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.


Lasam sa se racoreasca si portionam. Eu am ornat cu un castravete in otet, taiat rondele. Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente. Gaby a pus si masline, eu de data aceasta nu am avut, si nu a fost nici timp pentru cumparaturi :).


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

05.04.2011, 23:57

Multumesc mamaie

mena29 1

07.04.2011, 08:33

Sunt convinsa ca piticul a papat tot saaaau...nuuuu sti la ce ma refer
Dau pupic lui Dragos scump

babi5 1

06.10.2013, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu branza