Tarta cu ton

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 4093 vizualizari

 

Imi trebuia o retata rapida si buna. Am gasit-o la Gaby si mi-a placut tare mult. Va spun de pe acum ca a fost facuta, fotografiata si papata in cea mai mare viteza :). Daca va place tonul incercati-o cu incredere, pentru ca merita.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare pentru coca
  • 100 g unt
  • putina branza (eu am pus ~150 g cas proaspat)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 2 conserve ton in ulei
  • 200 g smantana
  • 3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)
  • 5 castraveti in otet
  • branza (si aici am pus tot cas, dar se poate pune orice fel de branza)
  • 1 frunza de dafin
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton:

Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.

Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.

Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il punem bucatele peste aluat. Taiem castravetii rondele si le asezam peste ton.

Mixam bine cele trei oua si albusul ramas de la aluat. Adaugam sare si piper, smantana si branza data pe razatoare. Punem amestecul peste tarta si nivelam. Presaram nucsoara si frunza de dafin zdrobita.

Dam tarta la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se racoreasca si portionam. Eu am ornat cu un castravete in otet, taiat rondele. Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente. Gaby a pus si masline, eu de data aceasta nu am avut, si nu a fost nici timp pentru cumparaturi :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

05.04.2011, 23:57

Multumesc mamaie

mena29 1

07.04.2011, 08:33

Sunt convinsa ca piticul a papat tot saaaau...nuuuu sti la ce ma refer
Dau pupic lui Dragos scump

babi5 1

06.10.2013, 11:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini pizza cu ton pe aluat de foeitaj