Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor

de Catalina L in Oaie, 10 Apr 2021 | 1377 vizualizari

 

O reteta pe car v-o propun s-o faceti de Paște. Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la cuptor.  Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/pulpa-de-miel-confiata-3-ore-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel 1,8 kg
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 linguri sos de soia
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie confiata mica
  • ierburi aromate de Provence
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor:

Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat.

Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati ierburi aromate. Curatati ceapa, morcovii si usturoiul. Puneti morcovii taiati rondele alaturi. Adaugati ceapa taiata lamele si usturoiul tocat peste carne si alaturi. Puneti lamaia confiata, taiata felii . Varsati 200 ml de apa si  puneti in cuptorul incalzit la 180°C.

Lasati 1 ora si jumatate. Intoarceti regulat pulpa dupa fiecare 30 de minute si arozati-o. Scadeti apoi temperatura cuptorului la 160°C si lasati-o inca 1 ora. Am adaugat 100 ml de apa. La fel o intoarceti de fiecare data dupa 30 de minute si o arozati.

Scoateti , lasati o jumatate de ora sa se odihneasca si o puteti taia felii. Daca va place carnea roz lasati numai 2 ore si verifcati. Noua ne place sa fie bina gatita si confiata in sos. Am taiat pulpa felii, bucati, le-am arozat cu sosul din tava si am lasat la cuptor inca 30 de minute la 160°C.

Am facut un gratin de cartofi 'dauphinois' si servit cu salata de varza si cu conopida marinata. Delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel din Bihor