Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare

de Panacris in Oaie, 16 Feb 2020 | 1314 vizualizari

 

Un alt mod de a prepara o minunată friptură din pulpă de miel! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de miel 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Lămâie 1 bucată mare sau 2 ai micuțe,
  • Mirodenii (rozmarin, salvie, cimbrișor lămâios, mentă) proaspete câte 2-3 fire,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 3 fire,
  • Ciuperci întregi micuțe champignon cca. 500 g,
  • Miez de anghinare conservată 1 doză,
  • Roșii cherry cca. 250 g,
  • Sare de mare cca. 1 lingură,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare:

Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă.

Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se adaugă peste pulpa de miel.

Lămâia se spală și apoi se feliază, roșiile cherry se spală și se taie în două, miezul de anginare se scoate din conservă, se scurge de lichid, apoi se adaugă artistic, toate cele de mai sus în tava cu pulpa de miel și vegetale.

Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins, neacoperit pentru circa 10 minute pe o parte și alte 10 minute pe partea cealaltă, până se obține o crustă, apoi se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la 200 grade C, foc mediu pentru cuptorul cu gaz, cca. 40 de minute. Se mai adaugă un pic de apă, dacă mai este nevoie.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Friptura se servește caldă cu garnitura de mai sus, chiar și cu piure cremos din cartofi și salată de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

dantes 1

17.02.2020, 12:59

Buna!

Rocsi 1

17.02.2020, 20:47

Chiar daca nu mananc miel, nu pot sa nu remarc cat de bine arata totul!

Panacris 1

25.02.2020, 10:28

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de berbecut