Tajina de picior/rasol de miel

de Catalina L in Oaie, 21 Iun 2021 | 3882 vizualizari

 

O reteta cu picior sau rasol de miel (souris d'agneau). Este o bucata rafinata foarte moale si savuroasa daca gatita in tajina sau vas din lut. Inainte de a folosi acest vas trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa.

Daca este folosit la cuptor trebuie sa demarati gatirea tot timpul in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.  
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/gigot-dagneau-confit-en-tajine.html

 

INGREDIENTE

  • 3 picioare/rasoale de miel
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 300 ml de cidru de mere
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardel
  • 1 praz
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • piment
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de picior/rasol de miel:

Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele.

Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati deasupra cidrul de mere.

Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece. Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute. Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti  si gatiti inca 1 ora.

Adaugati apa daca trebuie. Scoateti din nou vasul, intoarceti carnea si arozati-o.

Puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C. 

Arozati carnea si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.

Scoateti carnea ,treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .

Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.

Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ... Foarte Bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de picior/rasol de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

23.06.2021, 19:46

Cred ca a iesit o bunatate! Este o reteta deosebita!

dantes 1

24.06.2021, 11:47

Super!

mihaelar63 1

27.07.2021, 00:03

Ce bunatate !!! Cu prima ocazie cum am miel am sa prepar si eu !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta bihoreana