MLM cu ayran :) a la Anca

de ANCA in Oaie, 7 Apr 2009 | 11448 vizualizari

 

Ancuta propune o mincarica pentru care trebuie sa chemati pompierii :).
A sosit timpul pentru specialitatea sotului meu, asa ca tot el este si bucatarul: MLM, o specialitate cu origini turcesti, iute, o nebunie de gust, arome si…temperaturi:)) Este una dintre primele minuni ’savarsite’ de el cand m-a cunoscut, ca sa ma impresioneze:)) Evident, a reusit!:)

Turcii nu mananca porc:))..dar noi, da!! reteta este si mai gustoasa daca este preparata cu oaie. Noi azi ne ‘desfasuram’ cu traditionalul purcel:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel/porc, ideal muschi, practic, sa fie carnita:))
  • 2 cepe taiate solzi
  • o capatana usturoi
  • 3 ardei cappia taiati julien
  • 1/2 kg rosii proaspete sau 2 conserve rosii cubulete
  • 5 oua
  • foi dafin, cimbru, maghiran, sare, piper
  • pasta de chilli, Pimento
  • Pentru Ayran:
  • 400 g iaurt gras (preferabil de capra/bivolita)
  • 200 ml apa rece
  • 100 ml lapte
  • sare, piper, 1-2 catei usturoi, daca doriti, si menta maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MLM cu ayran :) a la Anca:

Carnea taiata cubulete o calim putin in ulei(pana isi schimba culoarea, se albeste), impreuna cu usturoiul maruntit, cimbru, un praf de sare si piper prospat rasnit. Se scoate carnea, si in aceeasi tigaie se pune la calit ceapa, ardeiul gras, peste care se adauga o lingura de pasta chilli. Cand sunt calite, se muta intr-o cratita larga, apoi se pun rosiile cubulete, se mai pune o cana de apa, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sos Pimento( este acrisor, dar iute, asa ca punem cam jumate de lingurita). Aveti grija cu iutenia, daca nu sunteti amatori de foarte iute, ca noi, luati-o pe gustate!:)) Acum punem si carnea, foaia de dafin(apropo, culeasa personal din dafinul grecului unde ne-am facut ultimele vacante:), potrivim cu sare, acoperim cu capac si lasam la fiert la foc moale cca 30 min, sa fie carnea gata. Daca scade prea tare, mai punem putina apa, astfel incat sa fie sos suficient pentru…OUA( ca se se poata inchega)!!

Ouale se sparg deasupra, ochiuri, si se mai tine cratita, acoperita, pe foc pana se incheaga ouale.

Acum, momentul meu de glorie, ca sa nu zica cineva ca nu am ajutat:))

Ayran-ul, eul-am facut asa: iaurtul l-am batut cu o furculita, peste el am pus apa reeeece, laptele, usturoiul maruntit(merge si fara, e chestie de gust), sarea, piperul, daca doriti, puteti pune si putina menta maruntita.

Asaaaa…am ajuns la final! Ca sa estompam iutenia asta minunata, la fiecare furculita de MLM fierbinte si iute, sorbim o gura de ayran rece, in rol de pompier..:))

Unitatea noastra va ureaza pofta buna!:)))

p.s.: nu ma intrebati ce inseamna MLM, ca nu am idee!!

Daca ti-a placut reteta noastra "MLM cu ayran :) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ANCA 1

23.10.2009, 14:45

multumim, Adinuta! te rog s-o incerci, sa te convingi!

ANCA 1

27.03.2010, 23:37

Ioana, multumesc pt propunerea retetei la concurs

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de oaie cu fasole boabe