Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2021 | 2044 vizualizari

 

Dupa reteta de sarmale cu frunze de Mangold va propun o placinta.
De data aceasta am gasit o varietate colorata, seamana chiar bine cu rubarba dar atentie la rubarba nu se mananca frunzele caci sunt toxice. Mangoldul sau swiss chardul arata ca frunzele de sfecla, doar ca sunt mai mari si mai carnoase
https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/placinta-cu-carne-si-frunze-de-mangold.html

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura bio de mangold
  • 350 g carne tocata (150 gr de vita si 200 gr de porc)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g de bulion concentrat de rosii
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • foaie de dafin, cimbru uscat
  • 100 ml de sos de rosii de casa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard):

Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura).

Puneti foile 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece  Scurgeti-le si rezervati. 

Pregatiti umplutura. Spalati si tocati venele de mangold pastrate . Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.  Intr-o tigaie sotati ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu un pic de boia de ardei.  Adaugati tijele si venele de mangold si reveniti impreuna 5-8 minute amestecand.

Puneti apoi carnea tocata si reveniti impreuna 5 minute. Adaugati bulionul si 100 ml de apa amestecati si gatiti 10 minute.

Intr-un vas de gratin uns cu ulei, puneti frunze de mangold pe fund si pe pereti. Puneti un strat de carne, apasati bine, acoperiti cu foi, din nou un strat de carne apasati , inchideti totul cu foile de pe peretii vasului si acoperiti cu alte foi.  Puneti cimbru uscat, o foaie de dafin si varsati 100 ml de apa calda.

Acoperiti vasul si dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 50 de minute.

Am rasturnat placinta (atentie la lichidul fierbinte) si am pus peste ea sos de rosii de casa. Am lasat inca 15 minute la cuptor.

Serviti cu smantana, paine completa (sau mamaliga).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

23.07.2021, 13:18

Buna!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:14

Grozava reteta, eu mangoldul il pun in smoothie!

Constelatialeu 1

25.07.2021, 21:05

Eu cu ''mongolul'' asta n-am facut cunostiinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne de pui