Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide

de Catalina L in Dulciuri, 12 Sep 2021 | 1694 vizualizari

 

În frigider aveam un rest de unt de arahide de casă.  Va recomand sa-l faceti de casa, se pastreaza bine. Dacă doriți il puteti face natur sau  dulce ca în această rețetă . Am folosit indulcitor natural in loc de zahar rafinat.  

 

INGREDIENTE

  • 85 gr unt de arahide de casă
  • 120 gr de migdale măcinate
  • 90 g rindulcitor eritritol
  • 100 gr unt topit
  • 2 oua
  • 1 linguriță de vanilie lichidă
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 125 gr de iaurt natur
  • 40 gr ciocolată neagră 85%
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide:

Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde.  Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul.  Adăugați pe rând ouăle întregi și amestecați.  Incorporati apoi pudra de migdale amestecata cu bicarbonatul de sodiu.  Adaugati un iaurt natur.  Tăiați ciocolata neagră în bucăți mici și încorporați jumătate în compoziție.  Se toarnă totul într-o formă pătrată de 23cm x 23cm, tapetată cu hârtie de copt.  Decorați cu restul de ciocolată neagră.  Coaceți timp de 25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C.  Se lasă să se răcească și se taie în pătrate.  Am decorat cu îndulcitor pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)