Gofre sandvis

de RODIMUR in Sandvisuri, 22 Aug 2021 | 2807 vizualizari

 

Pentru amatorii de gofre (printre care și noi...) am găsit în același rețetar francez această rețetă de gofre sandviș care ne-au plăcut mult. Un mic dejun simpatic, gustos și consistent.
Am făcut 8 gofre sărate din care au ieșit 4 porții.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 gofre sărate:
  • 300 grame de făină albă
  • 300 ml de lapte
  • 3 ouă
  • 50 grame de unt topit și răcit
  • 1 linguriță de praf de copt
  • sare
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile
  • Pentru umplutură:
  • 8 felii de șuncă presată (jambon)
  • 8 felii de cașcaval
  • 2 roșii feliate
  • unt
  • frunze proaspete de salată verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gofre sandvis:

Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite) în așa fel încât să nu rămână cocoloașe. În sfârșit se adaugă untul topit și răcorit.

După preparare, compoziția se lasă 10 minute, ca să se așeze, după care se toarnă din ea câte un polonic în fiecare spațiu al gofrierului, încins bine și uns în prealabil cu ulei de floarea soarelui.

După 3-4 minute, gofrele ușor rumenite se scot cu o paletă din aparat și se depun pe un platou.

Pentru sandviș, se pune o gofră pe farfurie, se unge cu unt și deasupra se suprapun: o frunză de salată verde, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, 2-3 felii de roșii, după care se mai pune o felie de cașcaval, una de șuncă și la urmă o frunză de salată. Totul se acoperă cu o altă gofră, se fixează cu un bețișor de plastic și în final, sandvișul se poate tăia sub formă triunghiulară. 

Este un mic dejun complet și consistent, care nu mai necesită altceva alături.

 

TIPS-URI

1

Compoziția pentru gofre trebuie bine mixată, ca să nu mai rămână cocoloașe.

2

Compoziția trebuie să fie puțin mai groasă decât aceea pentru clătite.

3

Untul care se adaugă trebuie topit și răcit, pentru ca ouăle adăugate să nu se lege și să devină omletă.

4

În timp ce gofrele se prepară în aparat, pregătiți umplutura: șunca, cașcavalul feliat, la fel ca roșiile, iar frunzele de salată trebuie spălate și zvântate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre sandvis" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sendviş lacto vegetarian