Reteta de gem de struguri

de Catalina L in Dulceata / Gem, 14 Sep 2022 | 4285 vizualizari

 

Aceasta reteta de gem de struguri este o reteta fără zahăr rafinat, low carb
Ai nevoie de doar trei ingrediente: struguri, indulcitor si lamaie.
O premieră pentru mine acest gem de struguri. 
Nu este usor de facut pentru că trebuie să îndepărtați toate semințele care se ridică la suprafață pe măsură ce gătitul progresează.  Rezultatul este insa chiar frumos și foarte gustos - arată ca un gem de cireșe negre.  Puteți alege soluția mai rapidă, dar mai puțin gustoasă, de trecere a strugurilor printr-o moară de legume pe o grilă fină pentru a îndepărta cojile și semințele.  
https://www.blogulluicatalina.com/2021/10/gem-de-struguri-fara-zahar-adevarat-low.html

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru reteta de gem de struguri:
  • 1,5 kg struguri copti
  • 4 linguri indulcitor natural erithritol
  • 1 lingura de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gem de struguri:

 Iata cum se prepara Reteta de gem de struguri:

Clătiți bine și alegeți boabele de struguri.  

Zdrobiți boabele de struguri cu mâina sau cu spatele unei linguri strecurătoare. 

Puneți-le într-o oala de dulceață la foc mic. Adăugați îndulcitorul și amestecați până se topește complet.

Gatiti apoi la foc potrivit timp de aproximativ 50 minute pana la 1 ora, amestecand des.  Indepartați semințele pe măsură ce se ridica la quprafata cu o lingura strecurătoare.   

Este destul de lung, fiul meu m-a ajutat, mulțumesc Titi :)

Adăugați lămâia spre final. Verificați gătitul: câteva picături turnate pe o farfurie rece nu trebuie sa se intinda.  

Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate.
Inchideti-le,  rasturnati-le si acoperiti-le cu o patura. Lasati sa se raceasca o noapte. Pastrati-le in camara.

Vezi si reteta de Gem asortat de fructe de padure

TIPS-URI

1

au iesit 4 borcane de 200 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (5)

vasimur 1

14.09.2022, 23:09

dantes 1

20.09.2022, 10:23

Delicios!

Rocsi 1

22.09.2022, 20:43

Am auzit ca gemul de struguri este foarte bun! Imi place si culoarea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui rase