Andive umplute

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2018 | 3480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (sau conserva ton)
  • 2 andive
  • Maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lg-ta mustar
  • un varf cutit sare de lamaie
  • sare
  • ulei
  • Ornat:
  • ceapa verde sau patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive umplute:

Pieptul de pui se taie si se fierbe 1 ora si 30 minute. Apa in care a fiert poate fi folosita la o supa. Se taie cubulete.

Se desprind frunzele de andiva si se spala.

Maioneza: Se poate pune galbenus crud sau fiert (dar nu are acelasi aspect, la cel fiert). Se amesteca galbenusul cu sare de lamaie, mustar si sare. Se adauga cate o picatura de ulei, la inceput si se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie). Apoi se adauga ulei, in fir subtire pana rezulta cantitatea dorita (cam 5-6 lg de maioneza la 2 portii).

Se amesteca pieptul de pui cu maioneza si se asaza peste frunzele de andiva, cu o lingurita. Se orneaza cu frunze de ceapa verde sau patunjel. Sunt mult mai gustoase decat cele cu ton.

Eu am facut si cu ton (scurs  si amestecat cu maioneza -cu alta ocazie) si am pus pe cateva frunze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive umplute" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza