Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2018 | 9265 vizualizari

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

12.12.2018, 17:08

În franceză, ”midinette” înseamnă ”ucenică de croitorie, sau de mode”... Mă întreb cum a fost preluat acest cuvânt în vocabularul culinar...? În fine, dincolo de semnificații lingvistice, acest aperitiv arată foarte bine, ca tot ce faci tu, Oana...!

Oana 1

12.12.2018, 17:16

English[edit]. Etymology[edit]. Borrowed from French midinette, from midi (“midday”) + dinette, diminutive of diner (“dinner”) --- ceva de genul

RODIMUR 1

12.12.2018, 17:22

Eu nu am adus o critică... Pur și simplu mă întrebam prin ce filieră a ajuns în limbajul culinar, pentru că evoluția limbii mă interesează dintotdeauna! Deci a venit prin filieră engleză...!

MotanLaOale 1

12.12.2018, 17:30

bun bun

Oana 1

12.12.2018, 17:30

Pai m-ai facut curioasa si asta am gasit Nici eu nu stiam!

RODIMUR 1

12.12.2018, 17:37

Ne-am lămurit! Englezii au adaptat cuvântul francez, în funcțe de asemănările cu lexicul lor, după cum li s-a părut lor că sună...

Rahela Velicu 1

12.12.2018, 17:53

Arata atat de bine!

Ina 1

12.12.2018, 18:02

Rocsi 1

12.12.2018, 20:55

CameliaR 1

13.12.2018, 10:24

Ce faine sunt!

Gherca Daniela 1

14.12.2018, 10:51

mirela0911 1

14.12.2018, 11:38

Astea imi plac!

dantes 1

15.12.2018, 11:57

Bune!

Panacris 1

08.02.2019, 21:38

mihaelar63 1

25.01.2021, 12:37

Un deliciu foarte elegant si pe placul meu !!!! Oare cum mi-a scapat ?

Anett 1

31.12.2021, 14:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu usturoi