Aperitive reci / Rondele cu bunatati

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2010 | 31899 vizualizari

COMENTARII (20)

PapaBun 1

02.02.2010, 14:55

Arata frumos si gustos, felicitari.
Voi face acum o scurta paranteza, si sper sa nu mi-o iei in nume de rau, tu si altii de pe acest site: constat ca 90-95% dintre useri folosesc incorect termenul de "aperitive", cind denumesc aceste preparate.
Este complet gresit: acestea se numesc "gustari" sau "antreuri".
"Aperitivele" reprezinta nimic altceva decit bauturile servite la inceputul meselor, ca sa stimuleze digestia, cum ar fi Martini sau Cinzano.
Si e adevarat ca aceste bauturi aperitive se servesc cu mici farfuriute de mancaruri (masline, biscuitei, etc) insa acestea nu pot fi catalogate drept "aperitive".
Gustari, antreuri - astia sunt termenii corecti, in loc de "aperitive".

Brindusa 1

02.02.2010, 15:08

miam ce bune sunt, mai ales icrele alea negre! n-am mai mancat de mult .....

Adinuta 1

02.02.2010, 15:18

PapaBun, pai atunci ar trebui schimbat si numele categoriei de pe acest site, pentru ca nu exista "antreuri/gustari" , ci doar aperitive/garnituri Si eu auzisem la un moment dat ca nu ar fi corect "aperitiv" cand este vorba de gustare, dar pentru ca peste tot se foloseste asa, m-am gandit ca am inteles gresit.

Adinuta 1

02.02.2010, 15:19

Sylvia, ca de obicei, arata superb

ionix 1

02.02.2010, 15:21

si eu pana sa inceapa emisiunea Cireasa de pe tort, stiam de aperitiv... asa se zice-n Romanica prin popor ... dar am aflat acolo diferenta Horia Varlan ne-a spus
Sylvia, foarte frumos decorat platoul....

Sylvia 1

02.02.2010, 15:29

PapaBun nu ma supar deloc pe nici o corectare sau adaugare ca idee , sunt deschisa la orice imbunatatire , mai ales atunci cand vine din partea unor persoane avizate ca eu clar nu sunt in domeniu eu sunt jurist de profesie, asta e un hobby relativ recent.
E perfect adevarat ce spui tu, eu l-am catalogat asa si aici si pe blogul meu pentru ca intra la acel ritual de apéritif care si aici in Franta e numai bautura teoretic...care vine mereu acompaniata alune sau masline sau de aceste amuse-bouche ( amuses-bouche in cazul asta) care nu stiu cum s-ar traduce "gustare" cred ca "antreul" e ceva mai elaborat, e un platou mic ( de regula cald) ce urmeaza dupa acest amuse-bouche .
Deci iti dau total dreptate si este foarte binevenita precizarea, cunosteam problema dar am tratat-o superficial din acest motiv , plus ca sincer ma gandeam ca daca le zic amuses-bouche o sa sune prea complicat.
Multumesc pentru vizita si aprecieri, esti binevenit mereu eu ma bucur cand cineva e interesat si atent la ceva ce fac si incurajez criticile constructive

Sylvia 1

02.02.2010, 15:33

Adinuta exact, ar trebui sa vb si cu Bucataras sa mai faca ceva rubrici, am mai avut eu unele mancaruri care nu prea stiam unde sa le incadrez ...si fortam putin incadrarea . Merci de aprecieri.

madi_marin 1

02.02.2010, 16:59

superb ca de obicei....

Sylvia 1

02.02.2010, 17:16

Madi multumesc, sunt foarte simplu de facut

Teo 1

02.02.2010, 21:37

Papa bun,pt.impacare sa incepem,frate,cu un ''aperitiv!

Bunica 1

02.02.2010, 22:21

Un platou pe gustul meu. Cred ca nu as refuza nimic de aici.

Oana 1

02.02.2010, 23:31

Arata demential! Si eu as manca din toate

mihaelar63 1

04.02.2010, 11:57

aperitiv - vedeti dex

gaby_duceag 1

04.02.2010, 13:01

Sylvia 1

04.02.2010, 13:51

Fetelor va servesc langa si un pahar cu champanie rece, eu locuiesc chiar in regiunea care se numeste Champagne -Ardenne aici se gasesc producatorii de champanie
Ma bucur ca va plac mai ales ca sunt usor de facut

Oana 1

04.02.2010, 15:04

Sylvia, esti o norocoasa Nu refuz un pahar cu sampanie!

mihaelar63 1

05.02.2010, 23:02

eu chiar sunt amatoare
daca se poate demi -dulce

Bunica 1

06.02.2010, 09:58

Venim, veniiiiim la sampanie !

Sylvia 1

06.02.2010, 12:18

Va astept cu drag, pun o sticla de Champagnie Brut la rece asta cred ca impaca toate gusturile

Cris2711 1

12.02.2012, 15:14

cu icre si somon ,minunat arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
OM DE ZAPADA