Aperitive tartine Mos Craciun

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2021 | 3559 vizualizari

 

Pentru masa festivă în doi, cu ocazia revelionului am pregătit printre alte aperitive și aceste tartine, foarte gustoase și mai ales foarte drăguțe. În plus, pregătirea lor nu ia mult timp și nu necesită multă răbdare. Doar îndemânare și creativitate.
”Rețete festive de iarnă”.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine toast
  • 2 ouă, fierte tari
  • 2 felii de cașcaval
  • 2-3 linguri de cremă de brânză
  • 1 ardei capia
  • 2 roșii cherry
  • unt
  • boabe de piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive tartine Mos Craciun:

Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil).

Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval.

Se spală roșiile cherry și ardeiul capia. Roșiile cherry se taie în două, nu neapărat în jumătăți egale, ci în așa fel încât să aibă o ”deschidere” mai mare. Se curăță în interior și se umplu cu cremă de brânză.

Se taie vârful ardeiului capia și apoi se înjumătățește, în așa fel ca din fiecare jumătate să se poată face o căciulă pentru Moș Crăciun. Se umplu și jumătățile de vârf de capia cu cremă de brânză.

Când ouăle sunt fierte, se răcesc, se curăță de coji și se taie din fiecare câte două felii la care gălbenușul să se vadă complet. Se pun feliile de ou pe feliile de pâine cu unt și cașcaval și se decorează gălbenușul cu boabe de piper (ochii lui Moș Crăciun) iar din ardeiul capia se decupează câte un nas mic pentru fiecare personaj.

Se pun căciulile Moșului pe fiecare felie de pâine și apoi se umple un poș (sau o pungă de unică folosință, perforată într-un colț) cu cremă de brânză. Se ”poșează” bărbile moșilor și astfel aperitivul festiv este gata. Se dă la frigider, până ce se servește.

TIPS-URI

1

Puteți folosi fie numai roșii cherry, fie numai ardei capia.

2

Umpleți cu cremă de brânză ”căciulile” moșilor, ca să stea, să nu alunece de pe felia de cașcaval.

3

Nu fierbeți timp îndelungat ouăle, pentru ca gălbenușul să nu se înverzească.

4

Țineți aperitivul la frigider, până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive tartine Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza