Biscuiti fragezi spiralati

de Brindusa in Prajituri, 14 Aug 2011 | 7455 vizualizari

 

Biscuiti fragezi spiralati, de savurat dimineata la o cafea sau o cana cu lapte cald

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina pentru prajituri
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 150 g unt rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura esenta de vanilie naturala
  • cateva linguri de lapte rece
  • 2 pachete ornamente mici colorate, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi spiralati:

Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt.

Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine. Poti face acest lucru si cu ajutorul robotului de bucatarie.

Adauga esenta de vanilie si o lingura de lapte. Amesteca usor. Daca nu se formeaza o coca, mai adauga cate o lingura de lapte, pana ce aluatul se leaga. 

Imparte aluatul in doua. O jumatate inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora. Cealalta jumatate amestec-o cu cacaoa. Daca e necesar sa se lege, poti sa mai adaugi cate o lingura de lapte. Inveleste coca in folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.

Scoate coca alba din frigider si intinde-o sub forma unui dreptunghi, intre doua bucati de hartie de pergament. Asta ca sa nu se lipeasca de sucitor. Foaia trebuie sa fie destul de subtire. Pune cu grija aluatul in frigider 20 minute.

Scoate coca neagra din frigider si repeta ce ai facut cu coca alba. Incearca s-o intinzi la aceleasi dimensiuni. Pune si acest aluat in frigider

Scoate cele doua foi din frigider, cu grija sa nu se rupa. (le poti pune pe o tava mai mare). Scoate foile de copt de deasupra ambelor. Unge foaia alba cu putina apa (cu ajutorul unei pensule). Cu mare grija pune foaia neagra desupra foii albe, deasupra pune o foaie de copt si niveleaza usor cu sucitorul.   

Pune coca in frigider cam 20 minute. Cand o scoti din frigider pune-o cu foaia alba pe masa (ca sa nu te murdaresti cand o rulezi). Ruleaza coca cat de strans poti, de-a lungul latimii.  

Imprastie  ornamentele colorate pe foaia ce copt si invarte ruloul pe ele, apasand usor. 

Inveleste ruloul in folie de plastic si pune-l in frigider 30 minute. Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt intr-o tava.

Scoate cilindrul din frigider si, cu un cutit bine ascutit, taie felii de 1/2 cm latime. Pune-le in tava si coace-le cam 10- 15 minute. 

Nu trebuie sa fie tari cand le scoti din cuptor, pentru ca ele se intaresc cand se racesc

Biscuitii fragezi spiralati sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi spiralati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt de arahide