Branzoaice

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4054 vizualizari

 

Cred ca ma repet daca va spun ca imi place aluatul dospit iar combinat cu branza de vaci, este o bunatate. Nu va spun cat de bune sunt dimineata langa o cana de lapte :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 35 g drojdie proaspata
  • 60 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri zahar
  • stafide
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Si de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine.

Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine) :).

Amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cele 3 linguri de lapte caldut. Lasam sa stea 10 minute. Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc unde adaugam zaharul ramas, ouale si iaurtul. Adaugam apoi drojdia activata si incepem sa  ramantam. In acest moment puteam adauga sarea, untul topit si coaja de poartocala. Framantam un alaut elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit, la loc caldut si ferit de curenti de aer.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu oul si zaharul iar la final adaugam amidonul, esenta de rom si stafidele. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata si il framanatam putin pentru a scoate aerul. Impartim apoi aluatul in bucati egale, nu prea mari. Intindem fiecare bucatica de aluat cat mai rotund.

Punem o lingura de umplutura in mijloc apoi adunam marginile spre mijloc, acoperind umplutura.

Asezam branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca ~15 minute. Ungem branzoaicele cu galbenusul desfacut in lapte si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte poale-n brau