Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline

de Ancutsa in Porc, 26 Sep 2016 | 3553 vizualizari

 

Este modul meu preferat de a gati cartofii: alaturi de smantana, masline, oua, branza, sunca si mult cascaval, rumenite la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi fierti, decojiti;
  • 300 gr branza rasa;
  • 200 gr smantana;
  • 100 gr cascaval ras;
  • sare dupa gust;
  • cateva masline verzi;
  • cateva felii de sunca (kaizer, bacon sau orice alt tip)
  • 1 ou pentru a lega compozitia;
  • 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline:

Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute.

Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul.

Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.

Punem amestecul peste cartofii asezati frumos intr-o tava unsa cu ulei. Se fac usor niste adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie.

Adaugam si maslinele taiate felii si sunca taiata marunt.

In final, se rade cascaval deasupra.

Dam la cuptor cam 30 de minute.

Se serveste calda.

 Timp total: aprox 1h 15min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/budinca-de-cartofi-cu-oua-sunca-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

27.09.2016, 15:43

Foarte gustos si satios

Ancutsa 1

27.09.2016, 17:14

Anca, multumesc mult!

Ancutsa 1

27.09.2016, 17:14

Multumesc frumos, draga Claudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cartofi,sunca si masline