Calzone

de cristina1985 in Pizza, 27 Mai 2017 | 3101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 2 prize zahar
  • 1 priza sare
  • 1 priza bicarbonat de sodiu, stins cu otet
  • 200 g smantana
  • Umplutura:
  • salam afumat
  • 150 g cascaval
  • ceapa verde
  • 1 ou pentru uns
  • seminte floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Aluat: se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se decupeaza cercuri, cu ajutorul unui bol de supa. 

Fiecare jumatate (de cerc) se inteapa si se pune salam taiat felii, cascaval, si ceapa verde. Se va forma un semicerc, aducand jumatatea de aluat intepata peste umplutura. Lipim cu furculita marginile. Se ung cu ou batut si se presara seminte de floarea soarelui.

Se tin la cuptor pentru 20 minute, la 220 grade C (sau pana sunt gata).

Vor iesi 12 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui si sunca