Aluat de pizza

de -Licurici- in Pizza, 26 Iun 2017 | 4421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina + faina pentru framantat
  • 1 cana cu apa calduta
  • 10 g grojdie
  • 1 lingura lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de lingura cu zahar
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza:

Se cerne faina si se amesteca cu sare.

Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.

Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.

Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.

Apoi se imparte in 2 si se pragateste pizza cu umplutura preferata.

Aluatul se intinde in strat subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu legume de primavara si mozzarella