Chec pufos cu cacao

de Tuxedo in Prajituri, 22 Iun 2013 | 12814 vizualizari

 

Este un chec extraordinar de simplu de facut si foarte pufos, il recomand cu mana pe inima. Este o reteta de la matusa si nasa mea care este maestra in arta prajiturilor!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • zahar vanilat
  • un varf de cutit praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao:

In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, ca de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este foarte usor de facut!


Eu imi pregatesc toate ingredientele pe masa si apoi ma apuc de lucru. La acest chec intai se separa oualele, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte 5 minute pana cand faceti siropul de zahar.


Pentru sirop: Se pune zaharul cu apa intr-un ibric sau craticioara de inox si se fierbe pe aragaz amestecand in el pana se dizolva zaharul. Puteti adauga zaharul vanilat in sirop.


Se toarna apoi in fir subtire asa fierbinte peste albusurile batute spuma pana se incorporeaza tot. Treptat se adauga cate un galbenus, se bate cu mixerul pana se incorporeaza, cate o lingura de ulei, si iar galbenusul, ulei, pana cand le terminati. Acum puteti adauga coaja rasa de lamaie si se mai bate putin.


Operatiunea urmatoare este adaugarea fainii care se face obligatoriu cu un tel in forma de para ca sa nu iasa aerul din compozitie! Faina se cerne apoi se amesteca cu praful de copt si se adauga cate o lingura imprastiat in aluat, dupa fiecare lingura amestecati usor cu telul de jos in sus.


La final, in acelasi castron unde ati facut aluatul, puneti intr-o parte 2 linguri de cacao pe care le amestecati usor ( sa nu amestecati in tot aluatul, doar intr-o parte). In momentul in care puneti aluatul in tava, el trebuie sa fie cu cele doua culori spre tava, amestecand cu lingura alternativ stanga dreapta in timp ce aluatul curge, pentru a se forma straturile alternative de cacao si aluat normal.


Se baga la cuptor circa 30 de minute pana cand este gata. Faceti testul cu scobitoarea!


Se rastoarna pe un platou cand s-a racit (checul se va desprinde de pe marginile tavii singur, atunci este momentul sa-l rasturnati) si se pudreaza cu zahar . Eu am avut in casa toping de ciocolata si l-am ornat, daca va place puteti pune orice fel de toping !


Pofta buna si succes!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si din 5 oua intr-o tava de chec normala, dar se pune hartie de copt care sa fie mai inalta decat tava!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:18

Tuxedo 1

24.06.2013, 00:48

ai dreptate Dia! stii tu ce stii!

adela_64 1

12.11.2013, 12:04

N-am prea inteles eu cum sta treaba cu lingura, dar checul tau arata bestial. Am trecut-o la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec "Inima"