Tarta cu mere

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 29 Mar 2015 | 1548 vizualizari

 

La ornat mai am de exersat.
Reteta este pentru tava cu diametrul de 28 cm.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari;
  • 150g margarina;
  • 10 linguri zahar;
  • 3 oua;
  • 3 linguri ulei;
  • o jumatate de lingurita de esenta de rom;
  • un praf de sare;
  • 170g faina;
  • un plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca+150ml lapte pentru prepararea ei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar si se baga la cuptor 5-10 minute, pana cand se topesc. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se aseaza merele si se baga din nou la cuptor timp de 20-30 de minute, pana cand se inmoaie merele.


Se prepara blatul cand merele sunt aproape gata. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste cele din urma se adauga uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga 6 linguri de zahar peste ele si se mai mixeaza pana devin bezea. Dupa aceea se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. La final, se pune faina, putin cate putin, amestecandu-se de jos in sus, foarte usor, cu o lingura de lemn. Aluatul se toarna peste merele din tava si se baga la cuptor pana cand trece testul scobitorii.


Dupa ce s-a racit, tarta se orneaza cu frisca.


 

TIPS-URI

1

Pentru ca este dificil sa intoarceti merele si ca acestea sa nu se usuce, dupa 10 minute de cand le-ati bagat la cuptor, scoateti tava si scurgeti margarina intr-o farfurie, apoi stropiti merele cu ea, cu ajutorul unei linguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

30.03.2015, 17:28

hop si eu!

mirela0911 1

31.03.2015, 14:03

Imi place!

Andra_Constantinescu 1

31.03.2015, 17:11

Multumesc, fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere