Desert placinta cu mere si stafide

de oanapl in Prajituri, 1 Noi 2017 | 4319 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Vă invit să încercați o plăcintă rapidă și delicioasă cu mere!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru umplutura:
  • 400 g mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri unt topit
  • 2-3 linguri pesmet
  • 50 g stafide
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si stafide:

Din branza de vaci, ou, faina cernuta cu praful de copt, zaharul pudra si un pliculet de zahar vanilat, framanti un aluat neted. Il lasi apoi sa se odihneasca la rece, timp de 30 de minute. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai cubulete.

 Din aluat faci o foaie groasa de 5 mm si o pui intr-o tava imbracata in prealabil cu hartie de copt. Presari pesmetul pe centrul foii de aluat si apoi asezi merele. Peste acestea pui stafidele si presari zahar vanilat si scortisoara. Ungi marginile de aluat cu unt topit si racit. Mai intai aduci laturile scurte peste umplutura si apoi o latura mare. Ungi cu unt si aduci si cealalta latura, acoperind totul bine. Ungi toata placinta cu unt. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 30 minute. Dupa ce s-a copt, presari placinta cu zahar pudra si dupa ce s-a racit, tai felii si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.11.2017, 20:16

Ce bunatate! Nu refuz niciodata o asa placintica!

kytz 1

03.11.2017, 06:24

E bună, bună

oanapl 1

04.11.2017, 00:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide