Chifle pufoase

de Nadyne in Piine, 9 Oct 2016 | 3351 vizualizari

 

Sunt ideale pentru pachetelele piticilor nostri si de ce nu, pentru al nostru. E ceva timp de cand nu am mai cumparat paine din comert. Painea facuta in casa e gustoasa si mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa
  • 600-650 g faina
  • 1 ou +1 galbenus pentru uns
  • 1 pachetel drojdie uscata(10 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingura zahar
  • seminte de susan sau mac
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

  In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute.

  Dupa ce drojdia s-a activat si maiaua a crescut, adaugam uleiul, oul batut si pornim robotul. Treptat, adaugam si faina, iar cand aluatul prinde consistenta, adaugam si sarea. Framantam 8-10 minute. Daca este prea lipicios, mai framantam cu putina faina, dar nu in exces, deoarece chiflele nu vor mai fi la fel de pufoase. Aluatul trebuie sa fie moale, usor lipicios.

  Lasam la crescut 1h-1h30', la loc cald, acoperit.

  Pe blatul de lucru infainat usor, scoatem aluatul crescut frumos si-l presam putin.

  Formam bilute egale (cam 8- 10 bucati), le aplatizam putin si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. mai lasam la crescut 5-10 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan sau mac.

  Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos sau pana trec testul scobitorii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

11.10.2016, 15:23

Nadyne 1

12.10.2016, 06:52

Multumesc!

Constelatialeu 1

15.10.2016, 16:28

Bune, chiar si goale...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa