Ciorba de pui a la grec reteta originala

de Sylvia in Ciorbe, 17 Feb 2011 | 68560 vizualizari

 

Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala de ciorba de pui a la grec, pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta “indulcita” cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba de pui a la grec avem nevoie de :
  • un pui de casa ( pui fermier am luat eu ) ca sa ii dea aroma si gustul de care avem nevoie,
  • zarzavat pentru ciorbe ( morcov, pastranac, putina telina tija am pus eu , o ceapa )
  • sare,
  • piper,
  • 4 oua de la care folosim doar galbenusul ,
  • orez ( eu fiind atenta la calorii in perioada aceasta nu am pus decat o canita) ,  
  • lamaie ( initial ma gandisem la 2 dar una a fost sufiecienta, depinde de gusturi),
  • marar verde.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec reteta originala:

Preparare ciorba de pui : spalam si stergem bine puiul. De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete . Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora l-am lasat eu pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun.Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adugam orezul. Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia avem nevoie la o cantitate de 4 l de ciorba de 4 oua si 1-2 lamai.


Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, eu am avut Bio si s-a dovedit a fi suficienta.


Intervine acum un moment mai delicat dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme : incorporarea oului in ciorba de pui . Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasca adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul.


Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim. Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta .

 

TIPS-URI

1

in ciorba de pui a la grec adaugati initial jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, gustati si adaugati restul doar daca mai considerati necesar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec reteta originala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

alinutzika 1

08.09.2011, 09:37

mclaudia 1

31.08.2012, 09:30

babi5 1

07.01.2014, 10:05

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt