Ciorba de pui a la grec

de Sylvia in Ciorbe, 17 Feb 2011 | 70090 vizualizari

 

Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala de ciorba de pui a la grec, pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta “indulcita” cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa ( pui fermier)
  • zarzavat pentru ciorbe (morcov, pastranac, apio, o ceapa )
  • sare
  • piper
  • 4 galbenusuri de ou
  • o ceasca de orez 
  • zeama de la 1 lamaie 
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Spalam si stergem bine puiul. De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora, pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun. Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adaugam orezul. Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia. La o cantitate de 4 l de ciorba avem nevoie de de 4 galbenusuri si 1-2 lamai.


Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, la mine s-a dovedit a fi suficienta.


Intervine acum un moment mai delicat, dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme: incorporarea oului in ciorba de pui. Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasca adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala, amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul.


Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi, dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim.


Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta.

 

TIPS-URI

1

In ciorba de pui a la grec adaugati initial jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, gustati si adaugati restul doar daca mai considerati necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

alinutzika 1

08.09.2011, 09:37

mclaudia 1

31.08.2012, 09:30

babi5 1

07.01.2014, 10:05

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui