Ciorba de fasole galbena

de Ancutsa in Ciorbe, 20 Aug 2019 | 2305 vizualizari

 

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă galbenă,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 linguriță sare,
  • 4 linguri ulei,
  • 2,5 l apă,
  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 dovlecel,
  • 200 g roșii cubulețe la cutie,
  • Borș 500 ml sau după gust;
  • Pătrunjel, leuștean și mărar, după gust,
  • 1 ceapă roșie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena:

 

 

Se curăță și se spală legumele.

Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.

Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după  gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.

Se servește cu ceapă roșie.

 

Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: aprox 35 de minute

Porții: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-fasole-galbena.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina