Ciorba de burta

de lacrimioara in Ciorbe, 8 Oct 2010 | 15524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr burta vita,
  • un gogosar rosu,
  • usturoi(3 catei),
  • un morcov,
  • oase vita,
  • ulei 2linguri,
  • smantana 100ml,
  • 2 galbenuse de ou,
  • sare ,
  • ardei iute.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele la fiert (se poate pune si carnita de vita la fiert cu oasele si cand a fiert se taie bucatele si se pun in ciorba)eu nu am avut si am pus numai oase dar a iesit buna, cand incep sa fiarba se spumeaza si ne ocupam de restul.


Taiem gogosarul marunt ,morcovul il dam prin razatoare.Punem ulei in oala in care va fi facuta ciorba si le punem la prajit gogosarul si morcovul foarte putin apoi luam zeama de pe oase si o turnam peste verdeturile calite (eu am pus si oasele sa mai fiarba impreuna cu toate si la sfarsit le-am scos). Se pune sare dupa gust.


Iintre timp ne ocupam de burta, eu am cumparat-o gata fiarta, doar am taiat-o feliute subtiri. Daca nu e fiarta se pune la fiert. Dupa ce fierb putin verdeturile adaugam burta fiarta si taiata feliute, se lasa la fiert cu verdeturile cam 15-20 minute dupa care tocam usturoiul si il frecam cu o lingurita de ulei pana se face o pasta. Adaugam otet dupa gust si il punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba putin daca doriti puteti sa adaugati zeama de la ardei iute si ardei iute taiat marunt cand fierbe, eu nu am pus ca eu nu mananc ardei iute.


Amestecati galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba calda din oala apoi se toarna in oala cu ciorba.

 

TIPS-URI

1

smantana intodeauna nu se pune peste ciorba fierbinte ca se imbranzeste daca nu aveti rabdare sa se raceasca puteti sa adaugati 2 polonice de ciorba peste smanntana si dupa aia o turnati in ciorba si amestecati bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

lacrimioara 1

10.10.2010, 21:05

cu placere nadina

lacrimioara 1

10.10.2010, 21:06

roxana pòti sa o probezi e delicioasa

Lizicat 1

04.12.2010, 23:57

Lacramioara esti fix pe gustul meu!!!!! Felicitari si 5f!
Miha trebuie sa incerci. E mult mai usor decat pare, si, cu siguranta, mult mai usor decat minunatiile de praji pe care le faci tu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura