Clatite cu branza telemea si malai

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2016 | 8562 vizualizari

 

De când am văzut pe facebook postarea Nicoletei Neagu, am știut că aceste clătite cu brânză telemea și mălai vor fi fix pe gustul meu, așa că nu am stat mult pe gânduri și le-am preparat.
Eu am potrivit cantitățile și ingredientele după gustul meu și pot să vă spun că au mers de minune, calde, cu cârnați afumați, jumări și niște ceapă roșie.
Reci nu ne-au plăcut, dar le-am reîncălzit ușor, n-au rămas nemâncate.
Cred că sunt bune și umplute cu diverse creme de brânză și cu smântână, le voi încerca data viitoare în această combinație.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 200 g mălai
  • 100 g făină
  • 350 g brânză telemea de vacă(veche)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri apă minerală
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 25 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza telemea si malai:

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu praful de copt.

Va ieși o compoziție groasă, pe care o vom dilua treptat cu laptele rece.

Adăugăm lapte, până obținem o compoziție ușor cursivă, dar mai groasă decât la clătitele clasice.

Potrivim gustul cu puțină boia de ardei, asta opțional, sau se pot adăuga alte condimente agreate de fiecare.

Încingem tigaia, adăugăm și câte puțin unt pentru gust și luciu și punem câte un polonic din compoziție, pe care o întindem ușor cu dosul polonicului.

Eu am folosit o tigaie Regis Stone, cu efect de piatră încinsă, pe care am îndrăgit-o foarte mult.

Rumenim clătitele pe ambele părți, întorcându-le cu o spatulă, sau chiar învârtindu-le în aer, merg foarte bine și așa.

Urmărim să nu se rumenească foarte rău, că devin uscate, sunt mai bune ușor umede la interior.

Sunt bune și de efect, aceste clătite cu brânză telemea și mălai, vă recomand, cu drag, rețeta!

 

 

TIPS-URI

1

Lăsăm compoziția de clătite cu brânză telemea și mălai să se odihnească aproximativ 30 de minute, înainte de a prepara clătitele, pentru a se hidrata mălaiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza telemea si malai" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Alivanca