Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos )

de cristeena20 in Peste, 20 Iun 2013 | 3665 vizualizari

 

Dupa cum v-ati obisnuit din retetele mele, aici folosim mult codul sarat pentru a face mancaruri. Pot spune ca e cel mai apreciat peste in Portugalia.Aceasta reteta am inventat-o eu...si a iesit deosebit de buna...daca aveti ocazia sa o faceti, va recomand cu caldura..

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod (sarat si apoi inmuiat in apa)
  • 5.6 cartofi medii
  • 3 cepe mari
  • ulei de masline
  • sare, piper, dafin, 1 chili
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • grelos (sunt ori frunze de nap crude cu floricelele galbene , ori frunzele de varza portugheza , la fel cu flori si tinere)
  • 2 felii mari d epaine de casa (mai tare daca e posibil)
  • 1 legatura mica de coriandru verde proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos ):

- Bucatile de peste trebuie sa fie desarate in prealabil in apa rece , apoi se pun la fiert in apa cu ulei de masline si cateva crengute de coriandru. Dupa ce fierb cca 10 minute se scot din apa si se rup bucati potrivite, mai mici. Se da deoparte.

- Cartofii ii fierbem bine in coaja (sa se sfarame ff usor) si ii curatam apoi si ii taiem cuburi potrivite. Dam deoparte.

- Facem un sos de ceapa (noi ii zicem ceboliada): taiem julien ceapa si o calim intr-o tigaie cu ulei d emasline (puneti mai mult ulei). Se inmoaie inabusit pana devine sticloasa si moale. Adaugam sare si  apoi o foaie de dafin, chilli si usturoiul pisat. Turnam vinul si lasam la foc mare sa scada . Cand s-a redus lichidul adaugam pasta de rosii (sau sucul de rosii) si mai lasam 2-3 clocote, adaugam piper. Adaugam la ceapa pestele si apoi cartofii. Ii saltam de cateva ori, gustam de sare, piper si la final adauagm coriandrul proaspat verde..Turnam totul intr-o forma pentru cuptor.

- Separat fierbem grelos in apa clocotita cu sare si il scurgem (eu am avut congelat, gata fiert). Se face cam ca si spanacul. Il tocam putin mai marunt . Intr-o tigaie punem ulei de masline , usturoi si adaugam grelos , saltam de cateva ori. Adaugam putina sare si faramiturile de la 2 felii mari de paine. Stingem focul si presaram peste cartofii cu cod din vas. 

- Dam totul la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar cu cartofi natur