Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci

de anisoara in Paste, 19 Ian 2010 | 50785 vizualizari

COMENTARII (17)

luminita20_2006 1

20.01.2010, 15:02

anisoara mi-ai facut pofta de coltunasi nu am maimancat de ceva timp.....

danygospodina 1

20.01.2010, 16:52

Vai, nu se poate....

Teo 1

20.01.2010, 23:36

Anisoara ,iar ma trimiti la bucatarit?

Oana 1

21.01.2010, 00:00

Doamne, o nebunie! Noua ne facea mama si ii mancam calzi, presarati cu zahar , de cand nu am mai mancat...Mie imi plac cei cu telemea si apoi zahar deasupra

ionix 1

21.01.2010, 13:12

si mie-mi face mama tot cu telemea si zahar deasupra.. bun bun bun...

anisoara 1

22.01.2010, 19:26

Salut fetelor! Traditional , la noi se maninca coltunasii cu brinza fara zahar,
sarati cu unt topit si cu smintina , sau cu jumerele mici prajite uscate, sau in loc de unt se prajeste ceapa si se amesteca bine impreuna si smintina.
Mai putin se maninca cu zahar. Cu zahar presarati deasupra se maninca coltunasii cu implutura de visina Este ceva nemaipomenit de gustos.,cu unt topit si smintina. In general din acest aluat se prepara o sumedenie de recete inedite. Ve indemn sa le preparati , niciodata n-o sa regretati , e mincarea preferata a copiilor.

ANCA 1

22.01.2010, 20:17

wau, eu nu am mancat niciodata coltunasi..

anisoara 1

24.01.2010, 11:31

Anca , imi pare rau , dar pt inceput pot sa-ti recomand un truc mai simplu. Framinti bine aluatul, il intinzi pina intr-o foaie subtie. Cu ajutorul cutitului tai fishii lungi de aluat de latimea de vre-o 2 cm si lungimea de 8-10 cm. le fierbi bine in apa clocotita cu sar . Dupa aceia le presori cu telemea si zahar. si unt topit si vei minca ceva asemanator cu gustul coltunasilor. Dar nu uita un moment, dupa ce ai intins bine aluatul , taiae cu un pahar vre-o 10 cerculete de aluat , adauga-le implutura de brinza sau visina scursa de suc , lipestele si ferbele impruna cu aluatul taiat in dungi. Pentru ce iti recomand acest truc- pentru ca sa vezi , cit de usor si rapid se pot prepara coltunasii, si daca te saturi de lipit aluat, pur si simplu, tai restul aluatului in fisii si il fierbi. Bafta

ANCA 1

24.01.2010, 15:27

ANCA 1

24.01.2010, 19:53

i-am facuuuut! bai, sunt fff gustosi!! a papat si Muffy mofturici, de nu-mi venea sa cred!!

anisoara 1

24.01.2010, 21:10

de-ai sti cit de mult ma bucur esti bravo, ca ai avut incredere. peurma voi descrie diferite impruturi si vei vedea ce succes vei avea cu ei. Aceasta este mincarea copiilor preferata.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 20:40

la mine in Moldova le zice "piroste" si sunt delicioase cu magiun de capsuni sau marmelada

anisoara 1

31.01.2010, 21:37

Sunt de acord , Dragos ,ca in diferite regiuni se numesc altfel si se prepara in diferite moduri. In cazul de fata , ce ai spus - este o mincare dulce. Dar in cazul , care eu l-am descris se maninca coltunasii se maninca sarati cu smintina, ca o mincare obisnuita si foarte indragita de toate virstele .E bine ca scrieti, pentru ca mai aflu si eu, cite ceva nou- pentru mine este prima data auzita aceasta denumire.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 21:58

ok

ionela2682 1

11.02.2010, 12:27

si eu fac coltunasi stiu reteta de la bunica mea pe care-i facea de fiecare data cand mergeam la tara ,vai ce mai mancam.....

anisoara 1

13.02.2010, 17:02

Esti deacord ca este o mincare preferata pt toti, mai ales pt copii. Toti ador acesta mincare la noi.

housy 1

27.06.2010, 18:18

vareniki...asa le zicea bunica mea la coltunasi.....a trait in basarabia candva !!
is foarte gustosi..... ce amintiri mi-ai trezit.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu urda