Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor

de divainbucatarie in Oaie, 28 Mar 2011 | 12915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cotlete de berbecut
  • rozmarin
  • cimbru
  • menta
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 ceasca vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor:

Verdeturile le zdrobim in mojar impreuna cu un catel de usturoi, apoi le frecam cu sare si ulei de masline. Ungem cotlete de berbecut cu aceasta marinata, le punem intr-un vas cu capac, sau chiar o punga pe care o legam la gura si, le lasam minim 5 ore la frigider – eu le-am lasat o noapte la rece...

Punem cotlete marinate intr-un vas termorezistent. Le vom stropi cu ulei de masline si vin alb, saram si piperam, punem usturoi tocat, acoperim totul cu o folie de staniol si le dam la cuptor.

Le coacem la 200°C timp de o ora, apoi scoatem staniolul si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa 30 de minute de cand le punem in cuptor putem sa le intoarcem pe cealalata parte si sa mai punem cateva fire de verdeata, apoi punem staniolul la loc.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor