Creveti in sos de usturoi

de Bya Ralu in Fructe de mare, 1 Feb 2013 | 5951 vizualizari

 

au iesit atat de gustosi,as fi mancat 1 kg singura=)))) reteta e de aici http://www.e-retete.ro/retete/creveti-cu-usturoi

 

INGREDIENTE

  • creveti
  • 5 catei de usturoi
  • boia dulce,chili,sare
  • 1 lingura vin rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 zeama lamaie
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de usturoi:

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.


Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii de chili, 2 linguri apa si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine.


Intr-o tigaie se pune ulei (cat sa fie pe fundul tigaii) si cand s-a incins uleiul se pun crevetii si foia de dafin. Se lasa circa 2 minute pe ambele parti. Se adauga sosul obtinut, vinul rosu si sucul de lamaie. Se amesteca totul bine si se lasa cca 2 minute maxim ca sa se imbine toate condimentele.


Se servesc cu paine prajita, care o inmuiem in sosul format! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

01.02.2013, 23:01

Micutza Luana 1

20.03.2013, 00:42

awww iamiii tre sa.mi dai macar sa gust )

Bya Ralu 1

20.03.2013, 01:36

)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu vinete gratinate la cuptor