Desert budinca de cozonac cu mere

de Lau in Dulciuri, 1 Mai 2019 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt
  • 2 plicuri de zahar vanilat cu bourbon
  • 1 kg mere
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri de peltea de gutui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac cu mere:

Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol batem ouale cu smantana, iaurtul si zaharul vanilat.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile de cozonac, trecute prin amestecul de ou, adaugam merele, deasupra feliile trecute prin amestec.

Adaugam pelteaua de gutui si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste deasupra.

Pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)