Desert inghetata de caise confiate

de RODIMUR in Dulciuri, 27 Iul 2017 | 3294 vizualizari

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

27.07.2017, 17:02

RODIMUR 1

27.07.2017, 17:11

Mulțumesc frumos, Motănel!

Constelatialeu 1

27.07.2017, 17:48

Eu vreau caisele....

RODIMUR 1

27.07.2017, 17:54

Bine, dragă Clementina. Și eu mănânc înghețata...!

Constelatialeu 1

27.07.2017, 17:55

Mi se pare un targ corect....

Panacris 1

27.07.2017, 18:32

RODIMUR 1

27.07.2017, 19:16

Mulţumesc frumos, Cris!

Rocsi 1

27.07.2017, 21:01

Sunt sigura ca este foarte buna! Eu nu refuz o portie!

Gherca Daniela 1

27.07.2017, 21:31

foarte buna!

RODIMUR 1

27.07.2017, 21:56

Bine, Rocsi, ai o porție mare. Să știi că este cea mai bună din câte am făcut până acum. Și e absolut naturală!

RODIMUR 1

27.07.2017, 21:56

Mulțumesc frumos, Daniela!

mirela0911 1

28.07.2017, 06:55

Buna inghetata!

RODIMUR 1

28.07.2017, 07:03

Mulțumesc, Mirela! Chiar e bună! Mai bună decât toate...

dantes 1

28.07.2017, 09:52

Delicioasa!

miki_a 1

28.07.2017, 12:11

Nu m-aș putea opri din savurat...!

RODIMUR 1

28.07.2017, 12:18

Mulțumesc, Dante!

RODIMUR 1

28.07.2017, 12:19

Mulțumesc, Miki! Într-adevăr, este cea mai bună și naturală...!

Rahela Velicu 1

28.07.2017, 14:35

Buna!

madi_marin 1

28.07.2017, 16:19

RODIMUR 1

28.07.2017, 18:14

Mulțumesc, Mimi!

RODIMUR 1

28.07.2017, 18:15

Mulțumesc, Madi!

mihaelar63 1

30.07.2017, 01:14

Nu-s nazuroasa , iau si caisele si inghetata )

RODIMUR 1

30.07.2017, 07:48

Bine, Mihaela,iar eu ți le ofer cu mare plăcere...!

Merisor 1

31.07.2017, 19:23

Rodica, eu am o nelămurire, cum pastrezi tu caisele confiate la borcan? Sau ai vrut sa spui caise din compot?

RODIMUR 1

31.07.2017, 19:49

Merișor, e vorba de caise din dulceață. Am scris asta, de fapt, în rețetă. "Confiat" înseamnă conservat prin fierbere în sirop (ceea ce se întâmplă cu fructele în dulceață). Fructele sunt apoi uscate și glasate, dar având în vedere scopul meu, nu mai era cazul să le usuc. Deci, confiate pe jumătate (fierte în sirop pentru conservare) pentru precizie maximă și pentru a lămuri nelămuriri, dar și în ideea că acest cuvânt ("confiat" are o temă comună cu ceea ce înseamnă "dulceață" în limba franceză ("confiture". Deci, confiate (conservate), din confiture/dulceață. Or, dacă nu, hai să inventăm alte cuvinte, sau să scriem titluri de căte două rânduri, ca în literatura veche (de oriunde).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba