Desert mucenici moldovenesti pufosi

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 6 Mar 2015 | 27294 vizualizari

 

Cand eram copil, mamaia mea, o moldoveanca desavarsita, ne facea acesti mucenici deliciosi si pufosi. Sper sa va placa reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 1 ou
  • 25 de gr de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu miere
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Sirop:
  • 250 ml de apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Decor:
  • nuca
  • miere
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti pufosi:

Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.

Se adauga untul la temperatura camerei si continuam sa framantam aluatul. Cand e gata, il lasam sa creasca la caldura aproximativ o ora sau pana ce si-a dublat volumul.

Pana creste aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba cateva minute, oprim focul si adaugam esenta de rom.

Cand aluatul a crescut se framanta putin si se formeaza bile (mai mici sau mai mari, in functie de preferinte), care se intind in bastonase din care vom forma 8-uri.

Se pun mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mediu. Sunt gata cand capata o culoare aurie.

Dupa ce s-au copt mucenicii, ii lasam sa se raceasca putin si ii trecem prin siropul de zahar pe care l-am pus intr-un castron, dupa aceea ii ungem cu miere si ii presaram cu nuca macinata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de unt putem sa folosim 50 ml de ulei.

2

In aluat putem adauga coaja rasa de portocala, lamaie sau ambele.

3

Daca vrem sa fie mai dulci putem pune mai mult zahar in aluat.

4

Daca nu avem drojdie proaspata putem folosi si un pliculet de drojdie uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti pufosi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

de vasimur 4

pe 19.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si portocale